Hva er 24-timers ambulatorisk blodtrykksmåling?

24-timers ambulatorisk blodtrykksmåling er et av de viktigste verktøyne vi har for å diagnostisere og styre behandlingen av høyt blodtrykk. Du låner med deg enheten hjem i 24 timer og leverer den på kontoret neste dag for avlesing. Du skal utføre dine daglige aktiviteter uten hindringer. I motsetning til tradisjonelle blodtrykksmålinger som gir øyeblikksbilder, gir denne metoden en ‘film’ – en nesten kontinuerlig datastrøm som gir et helhetlig bilde av hjertehelsen din.

 

Hvorfor velge denne metoden?

Her er noen grunner til at denne metoden er meget bra:

 

Nøyaktighet

Tradisjonelle målinger på legekontoret kan påvirkes av mange faktorer, som stress eller tidspunktet på dagen. 24-timers måling eliminerer disse variablene, og gir en mer nøyaktig og pålitelig måling.

 

Avdekk kontortrykk

Har du opplevd høyere blodtrykk på legekontoret enn ellers? Dette kan være “kontortrykk”, og med 24-timers måling kan vi bekrefte eller avkrefte dette.


Optimalisering av medisinering

Ikke alle blodtrykksmedisiner er like effektive hele dagen. Ved å overvåke blodtrykket ditt i løpet av 24 timer, kan behandlingsplaner justeres for optimal effektivitet.


Nattetidens viktighet

Forskning viser at nattblodtrykk er en sterk indikator for hjertehelse. Med denne metoden kan farlige fluktuasjoner oppdages mens du sover, og behandlingen justeres deretter.


Fastlegens rolle i 24-timers blodtrykksmåling

Jeg guider deg gjennom prosessen. Etter 24-timers målingen vil vi sammen gjennomgå resultatene for å tilpasse behandlingsplanen din. Denne metoden er uvurderlig for å tilby personlig og nøyaktig helseomsorg.


Ofte stilte spørsmål


Er det ubehagelig å ha på seg utstyret?

De fleste pasienter tilpasser seg enkelt utstyret.


Hva skjer etter at jeg har returnert utstyret?

Vi analyserer dataene nøye og diskuterer neste trinn i behandlingen din.


Kan jeg være fysisk aktiv med utstyret på?

Ja, vi oppfordrer deg til å følge dine normale rutiner for mest nøyaktige målinger.


Med 24-timers blodtrykksmåling vil jeg sikre at du får den beste og mest personlige behandlingen basert på dine verdier.

Majorstuen Medisinske: din fastlege i Oslo

Trenger du en fastlege i Oslo? Majorstuen Medisinske tilbyr deg en trygg og profesjonell helsehjelp. Vi har både fysiske og digitale tjenester for å imøtekomme dine behov. Vi er her for deg.