Basalcellecarcinom

Basalcellecarcinom er den vanligste formen for hudkreft, spesielt i Europa. Det er viktig å vite hva du skal se etter og hvordan det kan behandles.

Hva er basalcellecarcinom?

Basalcellecarcinom er en form for hudkreft som vanligvis er forårsaket av soleksponering. Det er spesielt vanlig hos personer med lys hud.

Forebygging og tidlig oppdagelse

Unngå overdreven soleksponering og spesielt solbrenthet. Månedlige hudsjekker, gjerne sammen med et familiemedlem, kan være et effektivt tiltak for tidlig oppdagelse.

Symptomer å se etter

Basalcellecarcinom kan variere i utseende. Det kan se ut som en liten, delvis gjennomsiktig klump, et sort merke, eller et rødt og flassende område.

Behandlingsalternativer

Hos Majorstuen Medisinske kan vi tilby flere behandlingsalternativer. For overfladiske basalcellecarcinomer kan en krem som motvirker tumorvekst være effektiv. I mer avanserte tilfeller kan Mohs kirurgi være nødvendig.

Mohs kirurgi

Denne prosedyren er spesielt effektiv for mer avanserte tilfeller av basalcellecarcinom. Den går ut på å fjerne kreftceller lagvis, slik at så lite vev som mulig blir fjernet.

Basalcellecarcinom er generelt enkelt å behandle og utgjør sjelden en livsfare. Det er likevel viktig å søke legehjelp tidlig for å unngå spredning og komplikasjoner.

For mer informasjon om basalcellecarcinom og behandlingsalternativene som er tilgjengelige hos Majorstuen Medisinske, kan du bestille time for konsultasjon.