Forståelse og behandling av Tinea

Tinea, ofte referert til som “Ringorm”, er en soppinfeksjon som kan påvirke ulike deler av kroppen. Til tross for navnet, har denne tilstanden ingen tilknytning til ormer. Den er forårsaket av forskjellige typer sopp, men den mest vanlige er “pityrosporum”, en form for gjærsopp. For mer informasjon om slike infeksjoner, kan du besøke vår side om Candida.

Hvordan behandle Tinea

Uavhengig av hvilken type sopp som forårsaker infeksjonen, er behandlingsmetoden den samme. Den primære behandlingen er soppdrepende salve. Det er også viktig å holde det infiserte området tørt og godt ventilert. Dette kan bety å bruke åpne sko eller pustende undertøy, avhengig av infeksjonsstedet. Målet er å skape et miljø hvor soppen finner det vanskelig å vokse. Hvis infeksjonen er vedvarende, kan oral medisinering vurderes etter konsultasjon med en lege.

Hva du kan forvente:

Selv om Tinea kan spre seg til andre deler av kroppen, er det ikke farlig og kan behandles effektivt med riktig medisinsk veiledning.

For de som søker profesjonell hjelp, tilbyr vi konsultasjoner med fastleger som kan gi medisinsk rådgivning, utarbeide behandlingsplaner, foreskrive medisiner og gi videre henvisninger ved behov, enten personlig eller via videokonsultasjon.