Cellulitt (hudbetennelse) - årsaker, symptomer og behandling

Cellulitt er en alvorlig bakteriell infeksjon i huden som krever rask behandling. Denne tilstanden kan være forvirrende fordi navnet ligner på “appelsinhud”, men de er helt forskjellige. Mens “appelsinhud” refererer til hudens ujevne tekstur, er cellulitt en potensielt livstruende infeksjon som krever medisinsk inngrep.

Hva er cellulitt?

Cellulitt er en infeksjon som påvirker hudens dypere lag og underhuden. Den er forårsaket av bakterier, ofte stafylokokker eller streptokokker. Infeksjonen kan utvikle seg raskt, og symptomer inkluderer rødhet, hevelse, smerte og noen ganger feber. Selv om det som oftest oppstår på beina, kan det forekomme hvor som helst på kroppen.

Hvordan behandles cellulitt?

Hvis du mistenker at du har cellulitt, er det viktig å søke medisinsk hjelp umiddelbart. Behandling kan inkludere antibiotika, og i noen tilfeller kan sykehusinnleggelse være nødvendig. Ubehandlet cellulitt kan føre til alvorlige komplikasjoner som blodforgiftning (sepsis).

Ved Majorstuen Medisinske er vi klare til å hjelpe deg med rådgivning, behandlingsplaner og eventuelle henvisninger. Kontakt oss for en konsultasjon.