Hva er cryobehandling?

Cryobehandling, også kjent som frysebehandling, er en mye brukt metode for å fjerne hudforandringer og vorter. Denne behandlingen benytter flytende nitrogen til å fryse ned og ødelegge vevet.

Hvordan fungerer det?

Her ved Majorstuen Medisinske utfører våre leger cryobehandling ved å påføre flytende nitrogen direkte på huden i form av en spray som blåser kald luft. Dette fryser ned hudforandringen og det omliggende vevet. Som et resultat vil vorten eller andre forandringer til slutt falle av og erstattes av sunn hud.

Hva kan du forvente?

Behandlingen kan føles litt kald eller prikkende, men er generelt godt tolerert. Etter behandlingen kan området bli rødt, hovne opp og danne en blemme. Etter hvert kan det dannes et sår som vil gro på vanlig måte. Disse symptomene er normale og en del av helbredelsesprosessen.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Antall nødvendige behandlinger varierer avhengig av vortens størrelse og beliggenhet. Noen vorter krever bare en behandling, mens andre kan trenge flere runder med cryobehandling. Fastlegen vil gi råd om hvor mange behandlinger som kan være nødvendige.

Fordeler med cryobehandling ved Majorstuen Medisinske:

  • Rask og effektiv metode for fjerning av vorter.
  • Minimal risiko for arrdannelse.
  • Behandling utført av erfarne fagfolk.
  • Lite eller ingen nedetid etter behandlingen.

Hvem er egnet for cryobehandling?

De fleste personer med vorter kan dra nytte av cryobehandling. Ved konsultasjon vil vår fastlege vurdere om denne behandlingen er passende for deg.

Cryobehandling er en trygg og effektiv metode for å behandle vorter. Hvis du sliter med vorter som ikke reagerer på hjemmebehandlinger, kan frysebehandling ved Majorstuen Medisinske være løsningen for deg. Bestill en time med oss for en konsultasjon og la oss hjelpe deg med å oppnå bedre hud.