EKG og blodtrykksmåling

Hjertet er kroppens mest vitale organ, og for å sikre at det fungerer optimalt, er regelmessige helsekontroller som EKG og blodtrykksmåling essensielle. Vi forstår verdien av disse undersøkelsene og er her for å veilede deg gjennom prosessen.

Hva er EKG og hvorfor er det viktig?

EKG står for elektrokardiogram. Det gir en visualisering av hjertets elektriske aktivitet og denne testen gir oss innsikt i hvordan hjertet ditt fungerer. Slår det for raskt, for sakte, eller har det en uregelmessig rytme? Dette kan være tegn på ulike hjertesykdommer, skader eller tilstander.

EKG-undersøkelse

Når du kommer til vår klinikk for en EKG-test, vil du bli bedt om å ligge ned. Deretter plasseres små elektroder på brystet, armene og bena. Disse elektrodene er koblet til en EKG-maskin som registrerer hjertets elektriske impulser. Som oftest måler vi også blodtrykket samtidig.

Blodtrykk: En nøkkelfaktor for helsen din

Blodtrykket ditt er en indikator på hvor hardt hjertet ditt må jobbe for å pumpe blod rundt i kroppen. Hos oss benytter vi avanserte blodtrykksmonitorer for å gi nøyaktige målinger.

Hva kan påvirke ditt blodtrykk?

Flere faktorer kan påvirke blodtrykket ditt, inkludert kosthold, fysisk aktivitet, stress, og genetikk. Det er viktig å ha regelmessige kontroller, spesielt hvis du har en historie med høyt eller lavt blodtrykk i familien.

Ved Majorstuen Medisinske prioriterer vi høy kvalitet i alle våre medisinske tjenester. Med avansert utstyr for EKG og blodtrykksmåling sikrer vi nøyaktige og pålitelige resultater for pasientene våre. Dersom du har behov for en hjerteundersøkelse eller en generell helsesjekk, er du velkommen til å bestille en time hos oss.