Fjerning av føflekker

Føflekker er en naturlig del av huden vår, men noen ganger gir de grunn til bekymring. Hos Majorstuen Medisinske tar vi din helse på alvor og tilbyr grundige undersøkelser og behandlinger for føflekker og potensielle hudproblemer.

Hva er føflekker?

Føflekker, også kalt nevus, er en økt pigmentering i huden. De er vanligvis ufarlige, men det er viktig å være oppmerksom på endringer som kan indikere føflekkreft. Faktorer som soleksponering, arv og hudfarge kan påvirke antallet og utseendet på føflekkene dine.

Føflekkreft: En voksende bekymring

Føflekkreft, også kjent som malignt melanom, er en form for hudkreft som er økende. Det er flere typer melanom, og risikoen for å utvikle denne kreftformen varierer. Det er viktig å regelmessig sjekke føflekkene dine og være oppmerksom på eventuelle endringer.

Tegn du bør se etter

Endringer i føflekker kan være et tidlig tegn på føflekkreft. Du bør være oppmerksom på endret farge, form, eller overflate. Kløe og blødning fra en føflekk er også grunn til bekymring.

Hvordan utføres en føflekksjekk?

En føflekksjekk hos Majorstuen Medisinske er en grundig prosess. Vår lege vil bruke et dermatoskop til å ta en nærmere titt på føflekken, og kan dermed raskt vurdere om det er behov for videre tiltak som biopsi eller fjerning.

Føflekkfjerning: Når er det nødvendig?

Fjerning av føflekker er vanligvis en enkel prosedyre utført i lokalbedøvelse. Hvis laboratorietester viser at føflekken inneholder kreftceller, vil videre behandling bli diskutert med deg.

Når bør du søke legehjelp?

Hvis du oppdager nye føflekker, eller endringer i eksisterende føflekker som klør, blør, eller forandrer form og farge, bør du bestille en time for en føflekksjekk hos Majorstuen Medisinske. Det er alltid bedre å være på den sikre siden når det gjelder din hudhelse.

For mer informasjon og for å bestille en time, ta kontakt med Majorstuen Medisinske. Vi tar din hudhelse på alvor og er her for å hjelpe deg.