Prevensjon: Ulike metoder og veiledning

Prevensjon bør være en enkel og trygg beslutning, enten det dreier seg om mini- eller p-piller, p-stav, p-ring, p-plaster, eller spiral. Valg av prevensjonsmetode kan avhenge av individuelle faktorer som alder og livsfase.

 

Med oss får du veiledning fra erfarne og engasjerte leger som kan hjelpe deg med å finne den rette prevensjonen som passer for deg. Du har også muligheten til å enkelt fornye eller bytte prevensjonsmetode gjennom online konsultasjoner eller ved besøk i klinikken. Våre leger kan forskrive prevensjon for opptil ett år.

Hvilken prevensjon passer for deg?

Mens de fleste prevensjonsmidler beskytter mot graviditet, er det bare kondomer som også beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer. Faktisk er kondom det eneste prevensjonsmidlet som per nå er tilgjengelig for menn.

Våre leger gir veiledning om hvilke prevensjonsmidler som passer best for hver enkelt kvinne. I tillegg til veiledning kan våre leger også sette inn og ta ut p-stav, ta ut og sette inn spiral.

For de som vurderer en ny type prevensjon, tilbyr vi råd og veiledning både online og i klinikken. Under konsultasjonen får du grundig informasjon og veiledning for å hjelpe deg med å starte eller bytte til den prevensjonsmetoden som passer best for deg og din situasjon.