Seboréisk eksem

Lider du av en flakete, gul eller hvit eksem med rød hud under? Det kan være seboréisk eksem, en kronisk hudtilstand som påvirker både små barn og voksne. Her er alt du trenger å vite.

Årsak: Hvorfor oppstår seboréisk eksem?

Mens den eksakte årsaken til seboréisk eksem er ukjent, er det antatt å være relatert til en soppinfeksjon i huden. Genetiske og miljømessige faktorer kan også spille en rolle.

Behandling: Hvordan kan seboréisk eksem behandles?

Den mest effektive behandlingen for seboréisk eksem er lokalbehandling med soppdrepende og antiinflammatorisk krem. Sjampo med kulltjære og lysbehandling kan også være effektive.

Ofte stilte spørsmål om seboréisk eksem

  • Er seboréisk eksem smittsomt? Nei, seboréisk eksem er ikke smittsomt.

  • Hvordan kan jeg forebygge seboréisk eksem? Selv om den eksakte årsaken er ukjent, kan god hygiene og regelmessig bruk av soppdrepende produkter bidra til å redusere symptomer.

  • Hva er forskjellen mellom seboréisk eksem og andre typer eksem? Seboréisk eksem oppstår hovedsakelig i områder med høyt innhold av talgkjertler, som hodebunn, nese og ansikt, og er ofte gult eller hvitt med rød hud under.

  • Kan seboréisk eksem bli verre med tiden? Det kan være kronisk og ha perioder med forverring og bedring, avhengig av ulike faktorer som stress, vær og generell helse.

Hvis du tror du har seboréisk eksem, er det viktig å konsultere oss for en nøyaktig diagnose og en tilpasset behandlingsplan.