Vaksiner

Hvert år står vi overfor en rekke sesongmessige helseutfordringer, fra den årlige trusselen om influensa til mer sjeldne, men alvorlige sykdommer som hjernehinnebetennelse. For mange av oss er det viktig å forstå hvordan vi best kan beskytte oss selv og våre kjære. Sesongvaksiner gir denne beskyttelsen ved å forberede immunsystemet vårt på potensielle trusler.

Hva er egentlig sesongvaksiner, og hvorfor er de så viktige? Disse vaksinene beskytter deg mot potensielt alvorlige sykdommer. Dette er viktig spesielt for de mest sårbare blant oss: eldre, små barn, og de med visse helseproblemer. Videre kan vaksinasjon redusere risikoen for å spre sykdommer i samfunnet. Majorstuen Medisinske er her for å hjelpe deg med å navigere i vaksinasjonsverdenen, gi deg svar på dine spørsmål, og sikre at du får den beskyttelsen du trenger.

Influensavaksine og pneumokokksykdom

Disse anbefales for alle over 65 år og andre definerte risikogrupper, inkludert de med diabetes, kronisk hjerte- og lungesykdom, nedsatt immunforsvar, og andre kroniske sykdommer. For gravide kvinner anbefales influensavaksine etter uke 12.

Les mer om pneumokokk vaksinen her

Reisevaksinasjon

Skal du reise utenlands? Sørg for å beskytte deg mot potensielle helsetrusler ved å få de nødvendige vaksinene for reisemålet ditt. Dette er spesielt viktig for destinasjoner i Asia, Afrika, Latin-Amerika og Stillehavsøyene. MMR-vaksine, hepatitt A-vaksine, og stivkrampe anbefales ofte for mange reisemål.

Les mer her

Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Denne vaksinen er anbefalt for ungdom i alderen 16-19 år, spesielt før russefeiring.

Les mer her

Sørg for å være informert, og ikke nøl med å ta kontakt med oss for ytterligere informasjon og veiledning angående vaksinering.