Svangerskapskontroller

Graviditet er en spennende tid, fylt med forventning, glede og noen ganger usikkerhet. For å sikre helsen til både mor og barn, er regelmessige svangerskapskontroller avgjørende. Alle gravide har rett til gratis oppfølging hos fastlege, jordmor og sykehus.

Hos oss får du raskt en time, og vi står klare til å bistå med alt fra blodprøver og ultralyd til henvisning til sykehus for fødeplass og utfylling av helsekort for gravide.

Din reise gjennom svangerskapet

Når du først oppdager at du er gravid, anbefales det å ta kontakt med din lokale helsestasjon eller fastlege for å avtale den første svangerskapskonsultasjonen. En hjemme graviditetstest er like sikker som den en lege eller jordmor tilbyr. Du får en timeavtale innen en til to uker.

Gjennom graviditeten vil du få tilbud om en rekke konsultasjoner for å sikre at både du og babyen har det bra. Disse konsultasjonene vil dekke alt fra generelle helsekontroller til spesifikke tester som ultralyd, fosterdiagnostikk, blodprøver med mer. Videre vil det være fokus på kosthold, trening, røyking, alkohol, psykisk helse og flere andre viktige aspekter ved helsen din.

Hver konsultasjon er designet for å gi deg den beste omsorgen gjennom hver fase av graviditeten, og å forberede deg på fødsel og tiden etterpå.

I løpet av svangerskapet kan det også være behov for å utføre spesifikke tester som klamydia, herpes, toksoplasmose, hepatitt C og røde hunder. Disse testene vil bli vurdert basert på din individuelle situasjon og risikofaktorer.