Hvorfor ultralyd?

Ultralyd er en fantastisk metode for å se inn i huden og vevet under huden helt inn til indre organer og bein. Vi bruker ultralyd til å vurdere fosteret ved graviditet og man kan også se livmor og eggstokker. Denne metoden bruker lydbølger som betyr at den er fri for stråling og helt trygg, selv for de minste blant oss.

 

Vi gjennomfører enkel ultralyd undersøkelse ved legekontoret. Ved behov for ytterligere undersøkelser vil pasientene henvises videre. 

Hvordan ultralyd hjelper gravide

Det er en spennende tid når man venter barn, og mange av oss ønsker å få en tidlig titt på den lille. Fra så tidlig som uke 6 kan vi benytte ultralyd for å sjekke livstegn, antall foster, og mer. Husk, denne prosessen er helt sikker og kan gi deg sjelefred tidlig i svangerskapet.

3D ultralyd

Dette er ikke en del av det offentlige tilbudet og gjennomføres fra uke 24 til 32 hos en privat gynekolog. 

Utover graviditet, er ultralyd et kraftig diagnostisk verktøy. Det kan avdekke cyster, svulster, muskelknuter og mer. Selv om ultralyd gir en detaljert titt, er det noen ganger nødvendig med videre utredning. Men, det første skrittet? Det starter med en trygg og enkel ultralydundersøkelse.